29 septembrie 2009

Hartă Universitatea Politehnică Bucureşti


Boletin de Bucuresti (ghidul studentului)

Ma toto dadeam eu pe net asa ca omu' in cautare de noi informatii legata de viata de student bucurestean si am gasit spre marea mea mirare foarte multe chestii utile care sunt menite sa usureze destul de mult viata bobocilor (asa ca mine) care mult timp au stat sub fusta lui mami.

Am facut o lista cu lucrurile de interes general nu numai pentru politehnisti ci pentru toti studentii de anul I nefamiliarizati cu jungla bucuresteana:

(1)Cazare
(2)Transport in comun
(3) Cantine (pentru studenti)
(4) Materiale didactice (carti ,documentatie pentru cursuri)
(5) Asistenta Medicala
(6) Stabilirea in mod legal in Bucuresti(viza de flotant)
(7) Complexuri studentesti din Bucuresti
(8)Crasme,baruri,discoteci

Si acum ceva mai explicit:

(1)Cazare
In primul rand este bine sa stii ca daca ai intrat la fara taxa (aproape la orice facultate) , ai camin asigurat. De asemenea poti sa faci o cerere la secretariatul facultatii prin care soliciti sa poti fi repartizat in camera (care o fi aia) cu alti colegi pe care ii sti din scoala generala, liceu etc.
Aceste cereri sunt luate in considerare cand se face repartizare.

Partea b) a problemei;

N-ai mai prins loc in camin. Si daca te gandesti mai bine, nici nu prea vroiai sa imparti camera cu cineva. Inainte de a cauta anunturi de inchirieri, trebuie sa stii ca pentru o garsoniera mobilata decent, e nevoie sa scoti din buzunar in jur de 350-400 de euro.
O garsoniera confort II, de 25 mp, cu 280-300 de euro, dar asta e oferta imediata, in doua minute se da". Apartamentele cu doua camere costa in jur de 450-500 de euro,iar cele cu trei camere 500-550 euro. Costel Parvu (consultant imobiliar la Inter Vila) considera ca, pentru studenti, este mult mai convenabil sa inchirieze apartamente cu patru camere. "Sunt spatioase, iar preturile sunt de 700-800 de euro, in functie de zona. Daca se aduna patru studenti inseamna 200 de euro de persoana.
Nu gasesti o garsoniera cu 200 de euro in acest moment."Daca ai gasit o oferta de apartament,insa nu ai cu cine sa-l imparti, poti incerca sa-ti gasesti coleg aici.


(2)Transport in comun

Nu esti copil de bani gata si bani sa-ti faci un credit pentru o masina second hand nu ai inca. Daca vrei sa te deplasezi ieftin, poti sa mergi cu RATB-ul sau cu metroul. Nici nu e prea indicat sa mergi cu masina prin Bucuresti; pe langa gropi , pasaje neterminate (un santier adevarat) aglomeratia , aparauta ca o simpla si banala concluzie a factorilor
enumerati mai sus(care sunt mult mai multi) poate fi un stres suplimentar si o doza gratis de enervare serioasa. Iar de carburant nu mai vorbim(costa in draci).

Dar sa revenim la ale noastre.
Pana primesti legitimatia de student, poti cere de la secretariatul facultatii o adeverinta care sa ateste faptul ca esti student si astfel iti poti face abonamente cu 50% reducere.
Abonamentele RATB se deconteaza, de obicei la 2-3 luni.Studentii isi pot face abonamente la pret redus pentru metrou doar la casele speciale din statiile: Piaţa Romană, Universităţii, Eroilor (functioneaza si pe perioada vacantelor scolare), Politehnica, Gara de Nord 1, Piaţa Unirii 1 (functioneaza si pe perioada vacantelor scolare), Piaţa Unirii 2 (functioneaza si pe perioada vacantelor scolare), Grozavesti.
Daca esti in gara si ai bagaje multe, pe care nu le poti cara prin autobuz/tramvai/metrou, poti lua, bineinteles un taxi.
E preferabil sa faci comanda telefonica de taxi, pentru ca multi dintre taximetristii care stau la Gara de Nord, au obiceiul de a fixa un tarif mult mai mare decat cel normal.

(3) Cantine (pentru studenti)

Daca vrei sa mananci bine cu bani putini, cea mai sigura varianta este cantina studenteasca. Si ai de unde alege:

1. Moxa este cantina ASE-ului, situata in complexul cu acelasi nume de pe B-dul Mihail Moxa, nr. 11. Mancarea nu este cea mai stralucita din oras, insa preturile sunt foarte bune. Cu 5 lei iti poti cumpara un meniu complet.

2. Cantina de la Piata Rosetti are meniu fix si daca nu esti atent, ai toate sansele sa treci pe langa ea.

3. Cantina de la Facultatea de Drept un meniu costa 10-12 lei.

4. Cantina din incinta SNSPA, de pe strada Povernei nr. 6-8 - cu 8 lei iti poti cumpara 3 feluri de mancare. Singurul dezavantaj este spatiul restrans.

5. Cantinele din complexul Leu au preturi mici si mancare buna. Prima se afla in corpul A, l la demisol, iar cea de-a doua este in spatele complexului si are si terasa.

6. Cantina R4 din Regie are locuri berechet, la orice ora din zi si cu 10 lei iti poti cumpara doua feluri de mancare.

(4) Materiale didactice(carti ,documentatie pentru cursuri)

Pemisul la Biblioteca Centrala Universitara (BCU) nu costa foarte mult (15-20 ron), avand in vedere ca iti asigura accesul in orice biblioteca a oricarei facultati si are o oferta de carte impresionanta. E putin probabil sa nu gasesti materialele de care ai nevoie.
Pe langa fotografie, carte de identitate si taxa achitata, trebuie sa faci si cursul de orientare in biblioteca.
Daca te intereseaza literatura in limbi straine sau vrei materiale de studiu pentru testele de limba straina, iti poti lua permise de imprumut la institutele francez, spaniol, britanic sau german contra unei sume cuprinse intre 30 si 90 ron pe 12 luni.
Biblioteca Centrala Universitara este una din multele alternative; multe dintre facultatiile din tara au servere (biblioteci virtuale) unde tin cursurile , documentatia si lte chestii de trebuinta; cocluzia este ca nu ramai in pana de materiale (U.P.B are una).

(5) Asistenta Medicala

Daca ai carnet de asigurat si carnet de student poti merge in oricare spital din Bucuresti pentru tratamente de rutina, controale sau servicii in regim de urgenta, fara sa platesti nimic.
In Regie exista un camin (sau mai multe ca nu prea stiu nici eu bine) pentru cei(cele in special) de la medicina unde te poti duce sa te tratezi (de singuratate , sau de obsesii de regula).

(6) Stabilirea in mod legal in Bucurest(viza de flotant)

Ca sa locuiesti legal in Bucuresti, ai nevoie de viza de flotant, numita si viza de
resedinta. Pentru a obtine aceasta viza, trebuie sa mergi la sectia de politie in raza careia locuiesti, impreuna cu proprietarul.
Daca locuiesti in camin, nu trebuie sa iti faci probleme: se ocupa cei care administreaza caminul.Avantajul vizei de flotant este ca poti beneficia de ajutor de caldura pe perioada iernii.
Tot ce trebuie sa faci este sa ii ceri administratorului de bloc un formular si sa il completezi.
Important este ca ,pentru a obtine aceste vize trebuie sa predai pentru o anumita perioada de timp buletinul(ca sa faca viza aia). Asa ca e bine sa termini lucrurile pe care le ai de facut cu ajutorul lui( credite, carduri etc) inainte de al preda(si nu uita sa faci cateva copii).

(7) Complexuri studentesti din Bucuresti

Leu - B-dul Iuliu Maniu nr.1-3RATB: 61, 62, 71, 93, 139, 336Metrou: Politehnica;

Regie - Splaiul IndependenteiRATB:601Metrou: Grozavesti, Semanatoarea;

Grozavesti - Splaiul Independenţei, nr. 204 RATB: 601 Metrou: Grozăveşti;

Mihail Kogalniceanu - Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46 RATB: 61, 69, 90, 91, 122, 137, 268, 336, 601Metrou: Eroilor;

Moxa - B-dul Mihail Moxa, nr. 11, sector 1Agronomie - Str. Mărăşti, nr. 59, Sector 1Tei - B-dul Lacul Tei, nr. 116, Sector 2;

(8)Crasme,baruri,discoteci

Eeeeeee...., la capitolul asta nu prea am ce sa va spun , Bucurestul fiind plin de asa ceva , iar baitetii destepti au stiut ei ca studentul trebuie sa se mai relaxeze si el nitel ca de , viata e tare grea. Asa ca nu o sa va fie prea greu sa gasiti locatii din astea.

Problema e pe care le preferati.

28 septembrie 2009

pe la politehnică

va salut !
Voi incepe acest post (primul din viata mea facut pe un blog) prin a spune cine sunt(ca oricum nu am profil) . E destul de simplu , deaorece sunt unul dintre cei multi care au intrat la politehnica , ca examenul de admitere e foarte usor , dar mai sunt si unul dintre cei multi care nu stiu daca vor termina (chestia aia cu speranta care moare ultima).
Nu am profil ? Pai acest blog este dedicat in mare masura furnizarii de informatii utile intr-o forma strucurata , legate de politehnica bucuresti , tuturor celor care vor sa dea la aceasta facultate; nu ca aceste informatii nu ar exista , dar sunt raspandite pe o gramada de forumuri , unde fiecare isi spune oful si dupa cautari interminabile ajungi la concluzia ca nu sti prea multe despre politehnica (lucruri leagte de cursuri , profesori , orare etc). Pe langa aceste informatii strict legate de facultate vor aparea si alte detalii legate de evenimentele din politehnica si nu numai , acestea fiind postate in masura in care apar(logic) , in masura in care avem aces la ele , si cel mai importanta in masura in care merge netul(ca am discutat eu cu un nene de pe acolo si pe langa multe alte detalii legate de internet , la intrebarea retorica "CUM MERGE NETUL ???" el a raspus "DESTUL DE BINE"; de aici si concluzia).

Ata a fost primul meu post (ca la toate exista un inceputa) in care sper eu ca am prezentat in mare scopul acestui blog .


P.S
scuze pt lipsa diacriticelor , da va prindeti voi :D